naar top
CC Ter Dilft

Animator

Ben je 15 en heb je zin om met kinderen bezig te zijn?
Dan is animator worden misschien iets voor jou.

Heb je daar een attest voor nodig? Neen, dat moet niet. Je begint in een team van ervaren animatoren die je heel goed begeleiden. Indien je het leuk vindt, kan je op animatorcursus gaan.

Wanneer is dit?

Er is speelplein in de krokusvakantie, twee weken in de paasvakantie, zes tot zeven weken in de zomervakantie en in de herfstvakantie.  We verwachten je niet alle vakanties: je bent vrijwilliger!

Vrijwilliger?

Animator ben je met een vrijwilligersovereenkomst. Dit betekent dat je deze uren niet hoeft mee te rekenen als studentenarbeid. Zonder attest ontvang je dan 25 euro per dag, met attest is dit 30 euro per dag. We betrekken de groep zoveel mogelijk bij de werking van het speelplein door middel van denkdagen, vorming, voorbereidingsweekends, evaluatiemomenten... Uiteraard hoort daar ook ontspanning bij en organiseren we geregeld eens een bezoekje aan de film, een bowlavond, een kerstfeestje...

Voorwaarden?

- 15 jaar zijn

 - je wil ook graag vorming volgen

Prijs?

Om een attest van 'animator in het jeugdwerk' te bekomen, sturen we je op animatorcursus. Deze cursus is erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Na de cursus mag je stage doen op het speelplein. De jeugddienst betaalt deze cursus voor jou onder voorwaarde dat je op het speelplein van Bornem je stage doet.

Meer info:

Speelpleincursus